Kansainvälistä yhteistyötä

Kansainvälistä yhteistyötä

2LM Corporate Oy ja DLG International GmbH ovat solmineet kesäkuussa 2020 yhteistyösopimuksen, jonka myötä DLG liittyy Konekilleri-näyttelyn järjestäjätahoihin. Jyväskylässä 8.-10. lokakuuta järjestettävä tapahtuma on lähtölaukaus yhteistyölle, jonka tarkoituksena on tuoda suomalainen ja pohjoinen maanviljely lähemmäs kansainvälisiä markkinoita.

”DLG alan markkinajohtajana on täydellinen kumppani ja olemme erittäin onnellisia, että he valitsivat juuri meidät kumppanikseen. Heidän kanssaan voimme varmistaa, että maanviljelijät saavat parhaat tiedot alan käytänteiden ja tietotaidon kehittymisestä”, toteaa Henrik Kalliola, 2LM yhtiön ja syksyllä pidettävän Konekillerin perustaja.

”Toisaalta DLG:n avustuksella näemme myös mahdollisuuden olla yhdistämässä maailman puhtainta alkutuotantoa kansainvälisille markkinoille”, näyttelyjohtaja Marko Toivakka jatkaa.

Yhteistyö sai alkunsa myös maanviljelijänä toimivan Henrik Kalliolan ajatuksesta, että laadukkaan alkutuotannon tulisi näkyä positiivisemmin yrittäjän tuloksessa. ”Nykyisten alan rakenteiden vuoksi tuotantoketjun alkupää on ollut rahoittamassa muun ketjun toimintaa, mikä on kestämätön tilanne. Olemme näin ollen todella iloisia, että yhteistyömme DLG:n kanssa lähtee käyntiin ja voimme aloittaa työmme puolueettomana toimijana pohjoisen maatalouden eduksi jo ensimmäisestä tapahtumasta alkaen”, Kalliola kiteyttää.

”Kansainvälisen tason tietotaidon saaminen Suomeen on erinomainen asia sekä näytteilleasettajille että kävijöille”, Toivakka iloitsee.

Myös DLG näkee yhteistyön merkittävänä askeleena alan tulevaisuudelle:

”Olemme erittäin tyytyväisiä solmimaamme yhteistyösopimukseen 2LM Corporate Oy:n kanssa ja odotamme innolla yhteisesti järjestettävää Konekilleri tapahtumaa. Yhteistyö tukee molempien osapuolten tavoitteita eli maatalousyrittäjien asemien parantamista mm. tehokkuuden ja kestävän kehityksen avulla. Uskomme DLG:n kansainvälisen verkoston, kansainvälisen tapahtumakokemuksen sekä alan johtavan tutkimustyön tarjoavan paljon annettavaa myös tämän maantieteellisesti haasteellisen alueen maatalousyrittäjille”, toteaa Lars Huf, DLG International GmbH:n varatoimitusjohtaja.

DLG International

Osa DLG Groupia eli alun perin vuonna 1885 perustettua Saksan maatalousseuraa.

Toteuttaa johtavia kansainvälisiä maatalousalan tapahtumia, kuten Agritechnica ja EuroTier ja omaa alan tapahtumatoimintaa yli 20 maassa.

Lisätietoja antaa Henrik Kalliola.