Marko Toivakka

myyjä viestijä tiimin vetäjä tapahtuman tekijä kehittäjä rakentaja

Generalisti

Kyselijä

Ratkaisija

Marko Toivakka

Kuka Marko

Kun aloittaa työuran 12-vuotiaana, ehtii tekemään paljon. Niinpä kokemuspatteristoni kattaa laajasti kaikkea käytännön raskaiden töiden tekemisestä suurien kokonaisuuksien hallintaan.

Pisin yhtäjaksoinen kokemukseni on tapahtumatuotannosta, johon pääsin mukaan vuonna 2003. Onnekseni olen päässyt tekemään laaja-alaisesti myös tänä aikana – niinpä tapahtuman lainalaisuudet taloudenhallinnasta käytännön rakentamiseen ovat tuttuja.

Tapahtumien hallinta vaatiikin erityisesti kokonaisuuksien hallintaa ja siinä auttaa se, että olen generalisti. En ole erikoistunut syvällisesti vain yhteen osaamisalueeseen, vaan luonteestani johtuen useaan samanaikaisesti. Tämä, jos mikä tuo huomattavan edun liiketoiminnan kehittämiseen. En ole sidottu yhteen näkökulmaan vaan kokemukseni kautta tarkastelen asioita monelta kulmalta ja raja-aitoja ylittäen. Pahimmissa ”jumeissa” tämä on juuri se, mitä tarvitaan.

Kokemus

Osaamista laaja-alaisesti

Myynti ja markkinointi

Vuosien varrella kokemusta on kertynyt B2B ja B2C myynnistä, myynnin johtamisesta ja markkinoinnista. Markkinoinnin suunnittelun lisäksi pystyn toteuttamaan asioita käytännössä. Graafiset työt ja kotisivujen koodaus eivät ole tuntemattomia töitä.

Tapahtumakehitys

Olen ollut tuottamassa tapahtumia (messuja ja markkinoita) vuodesta 2003 alkaen ja vuosina 2010-2019 johdin tapahtumayhtiötä. Tapahtumien toimintamallit ovat siis hyvin tuttuja. Osaamista pitää yllä oma tapahtumabrändimme, AgroTech Nordic.

Messuosastot

Myynnin ja tapahtumatuotannon osaaminen yhdistyvät parhaiten yritysten messuosastojen suunnittelussa. Vuosien varrella olen nähnyt sekä toimivia että vähemmän toimivia osastoja. Lisäksi messukävijöiden tunteminen auttaa huomioimaan tämän markkinointiväylän tarpeet.

Kokonaisuuksien hallinta

Tapahtumatuotanto on projektinhallintaa. Kun tähän lisätään persoonallisuus, jonka on helppo hahmottaa kokonaisuuksia, päästään pitkälle.

Sparraus

Eräs asiakas totesi kerran, että "Markolla on kyky nähdä asiat analyyttisesti... Hän osaa esittää oikeat kysymykset ja ehdottaa vaihtoehtoja". Sparraustyylini onkin hyvin keskustelunomainen, jopa kyselevä.

Käytäntö

Suurimman osan osaamisestani olen hankkinut käytännön tekemisellä. Tämän vuoksi pidän erittäin käytännönläheisestä lähestymismallista. Jalat maassa.