Onko vika käyttäjässä vai sittenkin työkaluissa?

S**tanan tunarit

Kuinka ihminen ja tekniikka saadaan toimimaan yhdessä?

Kuluuko työntekijöiltä ylimääräistä aikaa järjestelmien käyttöön? Tiedätkö todellisen tilanteen? Ovatko työntekijät valinneet omia tietoteknisiä ratkaisuja työn tekemiseen? Tiedätkö todellisen tilanteen? Onko työnteko tehottomampaa kuin pitäisi? Tiedätkö, mistä se johtuu?

Cyborg

Ihmisen ja koneen yhteenliittymä, kyborgi, tuntuu scifi-elokuvien aiheelta. Mutta oletko huomannut, kuinka riippuvaisia olemme jo nyt koneista? Lähes kaikilla kännykkä on kasvanut kiinni käteen ja varsinkaan toimistotyötä on liki mahdoton tehdä ilman konearmeijaa. Olemme siis jo nyt koneriippuvaisia, ei-integroituja kyborgeja.

 

Saumatonta yhteistyötä?

Monessa yrityksessä käytettävien ohjelmien kirjo on laaja ja niitä on saatettu hankkia tarpeeseen useiden vuosien aikana.

Onko yrityksessäsi tiedossa miten ohjelmat palvelevat käyttäjän tarpeita? Onko tiedon siirtyminen ohjelmien välillä sauamatonta? Käyttävätkö kaikki työntekijät ohjelmia ”oikein”? Mikä on työntekijöiden todellinen osaamistaso?

Kuinka tekniikka ja ihminen saadaan toimimaan yhdessä

Kartoitetaan yrityksen tietotekniset ratkaisut, selvitetään henkilöstön todelliset valmiudet niiden käyttöön sekä analysoidaan onko työkaluilla mahdollista toteuttaa tarvittavia työtehtäviä. Analyysin avulla ymmärretään, kuinka kone saadaan palvelemaan ihmistä. Tavoitteena on saada IT ja liiketoiminta osumaan samaan maaliin. (Kartoitus: 1-2 päivän workshop. Tulosten analysointi ja raportin työstö: 4 päivää. Tulosten läpikäynti: 1 päivän workshop.)

Tietoperäinen päätöksenteko - "datalla johtaminen"

Usein käytössä olevat järjestelmät tarjoavat sekä keräävät enemmän tietoa kuin yritys välttämättä tietääkään mutta useiden rinnakkaisten järjestelmien väliset yhteydet loistavat poissaolollaan. Analyysin pohjalta voidaan tunnistaa yrityksen kannalta olennaisimmat tietolähteet sekä ymmärretään, miksi ne tulee saattaa helposti ja reaaliaikaisesti saataville johtamisen tueksi. (Tulosten analysointi ja raportin työstö: 2-3 päivää.)

Mobiililaitteet työskentelyn keskiössä – uhka vai mahdollisuus

Analysoinnin yhteydessä selvitetään myös mobiililaitteiden käytön yleinen tilanne yrityksessä ja annetaan suositukset turvallisuuden ja tietosuojan kehittämiseksi. (Tulosten analysointi ja raportintyöstö: 1-2 päivää.)

Palvelu pähkinänkuoressa

Services
Branding, Design, Marketing, Webdesign, Presentation, Social Media

Client
Mimics

Role
Director

Date
March 2018

Onko sinulla Business Jyväskylä Yrityspalveluseteli?